Filipino Street Kids!

Filipino Street Kids!

Filipino Street Kids blog:

På denne blog vil vi give et indblik i hvad vi gør for gadebørnene i Cebu City - Hvad vi laver med børnene, og hvilke tanker vi gør os om arbejdet med filippinske gadebørn.
På bloggen vil man også kunne læse om nogle af de stærke oplevelser, der er med arbejdet, i Filipino Street Kids.

Interview med FSK's stiftere

Nyhedsbrev December 2014Posted by Kristina Hansen Mon, December 08, 2014 15:34
Rino Jensen og Kristoffer Lenvig, stifterne af Filipino Street Kids, fortæller i et interview, hvordan de kom på idéen til at starte deres egen virksomhed, hvordan de får virksomheden til at køre rundt, på trods af at pengene er små, samt hvilke fremtidsdrømme de begge har for virksomheden.

I: Interviewer – Kristina Hansen

R: Rino Jensen
K: Kristoffer Lenvig

I: Hvad står FSK for?

R: Filipino Street Kids.

I: Hvilken slags virksomhed er det?

R: Det er en organisation, velgørenhedsorganisation, registreret under dansk SVR-nummer. Det er det samme som forening.

I: Hvor lang tid har F S K eksisteret?

R: SVR-registreringen blev registreret i december 2013, så det er et år siden.

I: Hvem står for virksomheden?

R: Jeg står som stifter, Rino Jensen.

I: Hvordan fik I idéen til at starte F S K?
R: Den er bygget på andre velgørenhedsorganisationer hernede på Filippinerne, som ikke gjorde det godt nok. Jeg så masser af områder, hvor der var organisationer som godt kunne gøre det bedre og så var jeg også gode kammerater med Kristoffer Lenvig, som jeg vidste, meget gerne ville tilbage og har kæmpet en kamp... og han vidste hvad han ville gøre.

I: Hvorfor har I valgt at starte?

R: Jamen det er af samme årsag - det var på grund af, at jeg så andre, der ikke leve op til deres potentiale, og synes ikke at de blev struktureret ordentligt. Og de havde heller ikke nogen rigtig rød tråd igennem det hele og så var det vel nok også for at give Kristoffer Lenvig en chance for at komme tilbage og gøre det stykke arbejde, som jeg også synes at han har mulighed for at gøre meget bedre, hvis han havde redskaber til det.

I: Hvem er Jeres målgruppe? (Børn, unge, voksne, ældre etc.)

K: Det er typisk børn, børn med specielle behov. Og det er når man, som jeg har arbejdet med de børn hernede i et halv år - så bør du se hvilken gruppe vi egentlig havde og der er så mange områder af Cebu, som er ramt, så vi kan gøre en forskel for de børn. Så det er helt klart børn - ja.

I: Hvad værdsætter F S K – har I nogle værdigrundlag?

K: Ja det har vi, man kan sige, vi prøver at hjælpe et barn af gangen og forbedre deres livskvalitet. Vi er godt klar over at vi kan jo ikke hjælpe alle gadebørnene der er i Cebu, men vi kan gøre en forskel for nogle af dem. Vi kigger på det enkelte individ i forhold til at kigge på det hele. Så vi vil hjælpe et barn af gangen.
R: Vi prøver at skille os ud fra de store (organisationer), som prøver at lave et stort stykke arbejde og rede et stort område - hvor præcis det enkelte individ bliver glemt. Det er der, hvor vi ikke prøver at sige noget grimt eller dårligt om det arbejde de går og laver, men vi går ind og tager over der hvor de glemmer individet, der hvor det er gået galt, og som mindre organisation og så går ind og gør en forskel for individet.

I: Tænker I at I vil udvide området I arbejder indenfor, så det ikke kun er Cebu, men så det bliver et større område af Filippinerne?

R: Det ligger langt ude i fremtiden.


I: Hvordan holdes F S K kørende?

R: Det er igennem Fund Raising.

I: Hvor er F S K om 10 år?

R: De har stadigvæk hovedbasis i Cebu og de vil stadigvæk have deres hovedfokus i Cebu, men de har nok spredt sig ud til de nærliggende øer, såsom Bohol, Negros og højst sandsynligt også Leyete, da det står skidt til derover. Selvom at det er 10 år ud i fremtiden, det er selvfølgelig land tid, men hvis vi skal holde os til vores formål, som er at gøre en forskel for individet, så er det lige meget hvor lang tid der går, for der vil altid være en masse individer, som har behov for den hjælp vi er klar til at yde.

I: Hvordan ser det ud lige pt for F S K?

R: Lige pt kæmper vi hårdt med økonomien, vi er i underskud med en masse ansatte, som skulle have stået for fremlæggelse både dels af den økonomiske brist og økonomiske vækst, og da de så er faldet fra - så hænger vi lidt i fremtiden der.

I: Hvad synes I om at have pædagogstuderende i Jeres virksomhed?

K: Uden pædagogstuderende, så ville vi ikke nå så langt, som vi er nået i dag. Man kan sige, at vi er afhængige af at vi har nogle frivillige og især pædagogstuderende, som har et godt menneskesyn, som ved hvad det drejer sig om. Så jeg vil ikke mene, at vi kunne overleve uden at vi have studerende eller andre frivillige. Så det er helt klart en fordel for os.
R:
At det er de studerende eller de eventuelt frivillige - nu har vi ikke nogle frivillige - men det er de studerende der er rygraden, det er de studerende der laver arbejdet. Der er en stor del af arbejdet, som ligger i administration og i Fund Raising, så de studerende har noget at arbejde med, men det er jo dem der er rygraden, det er dem der laver det arbejde, som Kristoffer Lenvig også sørger for, at den del går godt. Men den anden del, den jeg står for, er sådan set ligegyldig, hvis ikke vi har nogen til at udføre arbejdet.

I: Tænker I at I vil tage imod fremtidige studerende? Evt. inden for andre fagområder end pædagog?
R:
Det er altid spændende at tage andre faggrupper ind. Jeg har snakket med flere, der spurgte ind til om vi ville tage tømrestuderende ind, for der er jo en masse byggeprojekter hernede og igen f.eks. på Tacloban, hvor alle husene er revet ned (pga. sidste års tyfon), der kunne man jo snildt have rigtig meget brug for nogen i byggebranchen, men det kræver en større organisation køre det.
K:
Derud over kunne det også være spændende at have lærestuderende, så man kan lave noget skole af en eller anden art. Der er rigtig mange børn som ikke går i en rigtig skole og ikke har mulighed for at begynde - så det kunne også være en mulighed.


I: Hvad vil I gøre for evt. fremtidige studerende, for at deres praktikforløb bliver tilfredsstillende for begge parter?

R: For pædagogstuderende, der skal vi være mere aktiv i Danmark. Jeg synes ikke at vi skal gøre vores organisation mere attraktiv, vi skal bare være mere aktive i at markedsføre det til de studerende. Det skal være attraktivt for de studerende fordi, at de skal fokusere på deres arbejde og deres projekter, og den forskel de gerne vil gøre for børnene, så skal de ikke tænke på de økonomiske forhold. De skal selvfølgelig altid have aspekt i det, men det skal ikke være sådan så, at de bruger 50 procent af deres tid, eller meget mere, som det jo egentlig tager, for at fremlægge deres projekt(er). Det skulle der gerne være andre folk der står for og sørger for, at der er penge til projekter, så de studerende kan fremvise et budget og så skal der forhåbentlig gerne være penge til at de kan udføre det. Så de studerendes arbejde ligger 100 procent ude i marken, så de ikke skal tænke på så meget andet.

I: Så det er ikke økonomien der skal begrænse de studerende?
R:
Nej.
K:
Derudover skal vi jo også have et tæt samarbejde med universiteterne hjemme i Danmark, samt med universiteterne her i Cebu, så der er et samarbejde mellem Danmark og Filippinerne.

I: Indgår der noget tværprofessionelt samarbejde hos F S K, altså er der andre faggrupper end jeres, som I samarbejder med?

K: Lige pt gør der ikke, men det skal vi have op og køre. Jeg kunne godt tænke mig noget mere tværprofessionelt med socialrådgivere og de filippinske social worker og evt. også filippinske sygeplejersker.
R:
Jeg kunne godt tænke mig - det ligger stadig også langt ude i fremtiden - men at vi får en form for samarbejde med politiet også. De er en stor del af det. Ikke at vi skal gå ind og lave deres arbejde på nogen måde, men vi kan jo samarbejde med dem i stedet for at de genere børnene.

I: Hvordan tænker du at politiet ville kunne være en hjælp for F S K?
R: Politiet de anholder jo mange børn og politiet har et samarbejde med andre organisationer, hvis de f.eks. går ud og raider (angriber) en bar, så er politiet i ryggen på børnene og det er dem der står for dem, og så er der organisationen bag, som tager sig af dem som så er efterladt. Det er på samme måde, hvis de raider Mango (en gade i centrum) for gadebørn, så ser jeg ikke nogen organisation stå bag for det, disse børn er her efterladt til at blive banket og til at blive efterladt i fængsler, fordi der er ikke rigtig nogen som tager sig af dem, specielt ikke, hvis de ikke allerede er knyttet til et offentligt center eller et børnehjem.

K: Jeg kunne godt tænke mig at vi havde noget mere tværprofessionelt med socialrådgivere, social workere og sygeplejersker, men man kan sige, i og med at vi ikke har vores eget sted lige pt, hvor vi er på Community Scout Youth Guidance Center, der har vi ikke meget at arbejde med, og det er meget svært at gøre det ude i Pier 3 (en gade ved havnen). Så man kan sige, at det vil der helt sikkert komme mere af, men det ligger desværre også langt ude i fremtiden.

I: Hvad mener I at I gør eller kan gøre for jeres målgruppe, for deres muligheder og mål for fremtiden.

K: Pt har vi en forholds vis bred målgruppe og man kan sige, at de børn vi arbejder med pt er jo faktisk ned fra 3 år og op til op i 20'erne.
R:
Jeg synes ikke at vi gør noget - i hvert fald ikke nok, for at styrke deres mure for fremtiden. Lige nu laver vi en stor ændring i deres dagligdag og på den måde ændre vi også deres mentalitet og deres styrke med det arbejde vi laver, men specielt på sin vis laver vi ikke den store fremskreden eller fremskridt, som vi egentlig gerne vil med vores arbejde. Men som sagt, så laver vi en stor forskel i hverdagen og når vi ikke kan gøre mere, jamen så er det det som vi har fokus på.Som studerende synes jeg at det har været enormt spændende, lærerigt og udfordrende, at være med i opstartsperioden af F S K. Selvom at pengene er små, i forhold til alle de projekter som mine medstuderende og jeg har planer om at sætte i gang, så har vi alligevel formået at få det bedste ud af næsten ingen ting. De børn som vi dagligt arbejder med på gaden samt på børnehjemmet Community Scout Youth Guidance Center bliver pave stolte og ubeskriveligt glade for selv det mindste vi gør for dem. Hvilket er en priceless feeling!
Filipino Street Kids har VIRKELIG brug for Danmarks hjælp, med selv de mindste beløb, kan vi komme utroligt langt.

Af/ Kristina Hansen, pædagogstuderende
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.