Filipino Street Kids!

Filipino Street Kids!

Filipino Street Kids blog:

På denne blog vil vi give et indblik i hvad vi gør for gadebørnene i Cebu City - Hvad vi laver med børnene, og hvilke tanker vi gør os om arbejdet med filippinske gadebørn.
På bloggen vil man også kunne læse om nogle af de stærke oplevelser, der er med arbejdet, i Filipino Street Kids.

Det første møde med Filippinerne og FSK fra vores 3 pædagog studerende

Opstart af FSK!Posted by Kristoffer Lenvig Mon, September 22, 2014 14:18

Vi er tre studerende fra University College Sjælland, som år forinden vores 3 praktik var fast besluttede på at tage den i udlandet. Detonationen skulle være Kina, og her skulle vi arbejde i en børnehave. En måned inden afrejse var alting på plads – undtagen vores visum, og det viste sig at blive en udfordring der ikke kunne løses, på grund af nye regler på ambassaden.

I stedet, og ret hurtigt fik vi igennem vores praktikkoordinator kontakt til en fyr i Filippinerne, som gerne ville give os tre praktikpladser i hans ny startede organisation, Filipino Street Kids. Som navnet siger, skulle vi ikke længere arbejde i en børnehave, men indstille os på at arbejde med gadebørn – Ja, der er STOR forskel, men hvad betyder det, når vi alle tre i sidste ende undrede os over vores tanker om at tage til Kina?

Skulle ændringen have fuldt bogen, skulle vi alle tre nedfælde nogle forventninger til denne praktik, vores tanker om det kommende halve år, og om det arbejde vi skulle ned og udfører – Men når man får 14 dage til at omstille sig og sluge de betydninger det har, er alt andet end at ændre billetten og pakke sin kuffert, fuldstændig umuligt at tage stilling til! Desuden, ville forventninger og alt hvad vi ellers kunne have nedfældet være fuldstændig ubrugeligt og ligegyldigt, for først når du sidder i taxaen og kigger ud af vinduet går virkeligheden op for dig – Og alt hvad du på 14 dage har forsøgt at forestille dig og google dig frem til, falder fuldstændig til jorden og synes censureret. BUM, vi var landet i Filippinerne. Det var ikke længere bare en reklame på tv’et eller et billede på facebook, og det var ikke længere bare et sted i verden vi ikke behøvede at forholde os til. Vi stod midt i det, og selvom det havde været rart at kunne lukke øjnene, så var vi nødt til at tage stilling til det. NØDT til at tage stilling til det, fordi det er sådan det er. Vi skal arbejde her, og det hjælper ikke at vi lukker øjnene, selvom det nogle dage føltes som det eneste mulige at gøre.

Vi vender os aldrig til det. Vi stopper aldrig med at blive forargede, og heller aldrig med at blive forundrede over, at vi stadig kan blive forarget. Gadebørnene er jo ikke bare i et område – De er overalt. Vi tager ikke bare ud til ét sted hvor de bor, og bagefter hjem til vores lille hyggelige lejlighed med aircondition – Vi tager hjem til vores lejlighed der ligger i et bevogtede område, og hvor der for enden af vejen bor ligeså mange gadebørn som alle andre steder. Filippinerne er ikke et land der med bynavne deler landet op i rigt og fattigt - Filippinerne er et land hvor fliserne på fortovet skiller de rige fra de fattige og de nydende fra de ydende. Uanset hvor henne du bevæger dig, og hvad du foretager dig, så skal du hver gang du spiser på en resturent, hver gang du handler ind til aftensmad eller køber det tøj DU synes DU mangler, tage stilling til, at der på den anden side af fortovet sidder et barn eller en familie, som mangler meget mindre, og alligevel meget mere, end det du lige har været så fandens privilegeret til at kunne putte i munden eller i en pose. Hernede er kontrasten imellem at have og ikke at have så forbandet stor, men på en eller anden mærkelig måde, er det alligevel lykkedes at placere det midt oveni hindanden.

Selvom det på et tidspunkt bliver hverdag, og selvom man på et tidspunkt er nødt til at forholde sig til, at det er sådan det er, så bliver det aldrig nemt. Det bliver aldrig nemt at gå forbi gadebørn eller gadefamilier, og det bliver aldrig en vanesag at køre en tur igennem gaderne i en taxa. At se børn sniffe lim, sidde i fængsel, lege i vejkanten, lede efter mad i skraldeposer på fortovet, sove ovenpå, eller under, en papkasse, få tæsk af enten ældre børn eller voksne, vide at de er tvunget ud i kriminalitet allerede før de kan gå, og at opleve børn på blot et år gå rundt og tigge på forældrenes bekostning, uden reelt set at vide hvad de laver, men gør det fordi det er så inkarneret i deres opvækst og opdragelse, er ikke noget man som dansker nogensinde kommer til at forstå eller acceptere! OG NETOP DERFOR, er det så fantastisk at vi – og resten af teamet i Filipino Street Kids - har mulighed for at hjælpe nogle af disse gadebørn. At vi har mulighed for at hjælpe dem til at få en bedre hverdag, igennem forskellige tiltag der ved hjælp af organisations sponsorere lader sig gøre. At vi har ressourcerne til at vælge et område med 300 gadebørn, for så at vide at vi lige præcis der, de næste 5 måneder vil arbejde intensivt med at forbedre livskvaliteten. At vi har ressourcer til at gå ud og indkøbe tandbørster til størstedelen af børnene, og hverdag have mulighed for at hjælpe dem til at børste deres tænder - fordi deres hygiejne er så forsømt - er alene utrolig fantastisk, og indtil videre et tiltag der fungere over al forventning, og virkelig opleves som en succes. At vi igennem organisationen kan arrangere feeding programs, og dermed engang imellem sørge for at mætte nogle maver, der sjælendt bliver det, er så uvurderligt, og fuldstændig pricelees! At få lov til hver dag at arbejde med og for nogle børn der virkelig har brug for det, men som alligevel på den mest forunderlige måde, formår at sidde med det mest fantastiske livsmod, og en kæmpe glæde hver gang du møder dem, er så livsbekræftende og beundringsværdigt – og virkelig noget vi føler os privilegeret over at få lov til at være en del af.

Vi har alle sammen et kæmpe hjerte med i det her, og brænder så inderligt for at få lov til at fortsætte i al evighed, men vi kan ikke gøre det alene - Vi er en organisation der er betinget af sponsorater. Det ER dem der bærer os frem, giver os muligheden for at give børnene muligheder, og det er dem der sørger for, at Filipino Street Kids hele tiden er i stand til at udvikles og komme tættere på det store mål.

Vi kæmper for hele tiden at gøre den forskel vi så gerne vil se, og i sidste ende ER det nemmere at bygge stærke børn, end det er at reparere ødelagte voksne.

Kristina, Julie og Mette

Filipino Street Kids