Filipino Street Kids!

Filipino Street Kids!

Filipino Street Kids blog:

På denne blog vil vi give et indblik i hvad vi gør for gadebørnene i Cebu City - Hvad vi laver med børnene, og hvilke tanker vi gør os om arbejdet med filippinske gadebørn.
På bloggen vil man også kunne læse om nogle af de stærke oplevelser, der er med arbejdet, i Filipino Street Kids.

De studerendes hverdag med børnene!

Nyhedsbrev September 2015Posted by Kristoffer Lenvig Tue, October 06, 2015 11:26

Vi er på CSYGC tre gange om ugen, hvor vi er der for at hjælpe, guide, vejlede og give drengene en masse gode oplevelser. Vi har købt forskellige spil ind bl.a uno, tegnematerialer, hvem er hvem, twister, vikingespil, bolde, lego og bordtennis. Disse forskellige aktiviteter kører på højtryk fra vi kommer til vi går hjem. Der er drenge på centeret hele tiden, da det ikke er alle sammen, der går i skole endnu. Der er indkøbt forskellige engelsk lærebøger samt ordbøger, som en hjælp til lekiehjælp og til generalt læring. Vi føler, at vi er kommet godt ind i kulturen og vi har fået skabt en masse gode relationer til børnene samt centerets ansatte.

Fodboldholdet på SOS childrens village kører tirsdag og torsdag fra kl. 17-19. Stephan og Camilla står for træningen og Natasja har fået opgaven som holdleder. Vi gør vores bedste for at komme op på OAD, som er en fodboldbane i bjergene, både tirsdag og torsdag, da det giver bedre resultat af træningen, som ellers udføres på SOS’ basketball bane. Der er ca. 25 drenge tilknyttet holdet, og de har alle taget godt imod os. Vores træninger varieres fra gang til gang vi benytter os dog af gentagelser. Vi har løbende skrevet ned og tjekket, hvem og hvor mange der mangler fodboldstøvler. Vi har ca. 6 drenge, som mangler støvler og der er en del som enten har for store eller slidte støvler. Vi er i gang med at forsøge at skaffe brugte fodboldstøvler herned fra Danmark, hvor vi håber det kan gøre at alle drengene får et par. I obtober måned skal vi have en træningskamp mod et andet fodboldhold på OAD, som drengene glæder sig meget til. Vi går og venter på evt. kommende tuneringer eller kampe rundt i Cebu, som vi kan deltage i. I øjeblikket er vores fokus på at vi forklarer og viser drengene, hvordan man stiller op på en bane, og hvad de forskellige positioners opgaver er for at gøre dem klar til kommende turneringer.

På Pier 4, som er en gade med mange fattige familier, er vi fast ude ved hver tirsdag formiddag. Vi har fået en god kontakt til mange af familierne og gode relationer til børnene. Når vi er derude har vi altid forskellige spil eller planlagt nogle aktiviteter. Vi har haft stor succes med uno, lego og forskellige tegnematerialer, hvor vi får øvet engelsk og sociale kompetencer. Der er flere steder ved familierne, hvor vi har fået lov til at være og de sørger for, at vi har, hvad vi skal bruge. FSK’s mål er at få et drop in center så tæt på Pier 4 som muligt, som før nævnt allerede har en del af huslejen betalt det næste år. Vi har kontakt med en ejendomsmægler og flere forældre for at finde et hus til os.