Filipino Street Kids!

Filipino Street Kids!

Filipino Street Kids blog:

På denne blog vil vi give et indblik i hvad vi gør for gadebørnene i Cebu City - Hvad vi laver med børnene, og hvilke tanker vi gør os om arbejdet med filippinske gadebørn.
På bloggen vil man også kunne læse om nogle af de stærke oplevelser, der er med arbejdet, i Filipino Street Kids.

Juleaften på CSYGC

Nyhedsbrev Januar 2014Posted by Julie Foldager Wed, January 14, 2015 13:07

Juleaften fejrer man også i Filippinerne som så mange andre steder i verden, derfor drog vi studerende ud på CSYGC for at holde vores juleaften i selskab med drengene. Mange af drengene har ikke nogle familie at tage hjem til, og tilbragte derfor deres jul på CSYGC, hvor de af drengene, som har familier og mulighed, var taget hjem på besøg i julen. Vi startede eftermiddagen ud med en masse lege, konkurrencer og aktiviteter, som var planlagt af de studerende. Julemiddagen var ikke meget anderledes end maden de får hver dag og bestod kun af ris og noget kød. Traditionelt i Filippinerne spiser man Skinke/hamburgerryg med ost til julemiddag. Til gengæld var der købt massere af slik og snacks ind til hygge om aftenen. Efter maden var der arrangeret banko med massere af præmier, alt lige fra ure, sæber, solbriller og en masse andet. Drengene fangede hurtigt hvad det gik ud på og hyggede sig.

I Filippinerne fejre man normalt juleaften når klokken slår midnat til den 25. december. Dette bliver fejret med massere af fyrværkeri, stort set lige så meget som hvis det var nytårsaften. Derfor blev vi taget i hænderne af drengene og revet med op på taget af CSYGC, hvor vi kunne se fyrværkeri ud over hele Cebu City.

Vi havde helt bestemt en juleaften som på alle måder var anderledes end hvad vi er vant til i Danmark, men vi fik til gengæld en fantastisk juleaften som vi aldrig glemmer.