Filipino Street Kids!

Filipino Street Kids!

Filipino Street Kids blog:

På denne blog vil vi give et indblik i hvad vi gør for gadebørnene i Cebu City - Hvad vi laver med børnene, og hvilke tanker vi gør os om arbejdet med filippinske gadebørn.
På bloggen vil man også kunne læse om nogle af de stærke oplevelser, der er med arbejdet, i Filipino Street Kids.

Feedingprogram lillejuleaften

Nyhedsbrev Januar 2014Posted by Kristina Hansen Wed, January 14, 2015 13:06

Vi startede ud allerede d. 22. december om natten, med at købe mad og lunch-bokse til alle børnene i vores drop-in center i Pier 3. Gaden hvor vores drop-in center er placeret rummer mere end 300 børn og deres forældre og bedste forældre. Okay, vi skulle altså lave mad til over 300 børn og pakke det i lunch-bokse, hvordan griber vi lige det an? Jo, vi var så heldige at vi fik hjælp af nogle lokale i Talisay, en mindre by, som ligger omkring 20 minutters kørsel fra Pier 3. Disse lokale havde stået siden meget, meget tidlig morgen d. 23. december og kogt ris og stegt kylling over bål, så vi kunne følge vores tidsplan.
Klokken blev 8.30 og første omgang ris og kylling var klar til at blive pakket. Al maden skulle pakkes inde i en lokal families lille køkken/stue, så vi blev hurtige enige om at lave ”stationer”, hvor vi hver især stod for at pakke det forskellige mad i en lunch-boks og sende den videre til den næste station, hvor det næste mad blev puttet i, osv. Lunch-boksene bestod af ris, nudler med grøntsager, sammenkogt gris med grøntsager, pølser og kylling. Vi skrev et bogstav på lunch-boksene for at kunne huske, hvad der var i. P for pølse, g for gris og k for kylling – og så var vi klar efter at have pakket, pakket og pakket i et par timer.

Vi havde derefter et stuegulv fyldt med næsten 400 lunch-bokse, klar til at blive delt ud, men de skulle jo også transporteres ud til vores drop-in center. Jo, vi pakkede det hele bag på en ladevogn og så var vi klar til at tage til Pier 3.
Da vi ankom til vores drop-in center i Pier 3, blev ladevognen stormet og omringet af alle børnene og også deres forældre. Den eneste måde vi kunne gennemføre vores feedingprogram på, uden at risikere at de samme børn kom tilbage og ville have mere, ja så valgte vi at lave en streg med sort sprittusch på deres hænder, derved kunne vi se om de før havde fået en lunch-boks.

Der var mange børn og de voksne og ældre ville også have mad. Ja, de var alle lige så ivrige efter at få en lunch-boks, som en flok sultne løver er når de har nedlagt en antilope. Men det skulle lykkes det her, vi havde ventet på denne dag i så lang tid og vi havde glædet os så utrolig meget til at give alle disse skønne børn noget mad og samtidig ønske dem god jul og godt nytår. Vi fik børnene til at stille sig i en lang række og vente på at det blev deres tur. Første streg, anden streg, tredje streg… det fungerede godt det her. Alle børnene havde fået en lunch-boks og vi var oven i købet så heldige at have en del lunch-bokse tilbage, så vi valgte at give disse til de ældre.

Efter et meget vellykket feedingprogram sluttede vi dagen af med at gå en tur i slummen, som faktisk er en ”landsby”. Vi fik sagt glædelig jul og godt nytår til dem alle og ligeledes fik vi kram og en hilsen om tak for mad. En kæmpe tak til alle jer, som har været med til at gøre dette muligt! Vi kunne ikke have gjort det uden jer. Det har været en værdifuld og uforglemmelig fed oplevelse at være med til at sætte det hele i gang.

På vegne af FSK og alle børnene og deres familier i Pier 3, af hjertet tak!