Filipino Street Kids!

Filipino Street Kids!

Filipino Street Kids blog:

På denne blog vil vi give et indblik i hvad vi gør for gadebørnene i Cebu City - Hvad vi laver med børnene, og hvilke tanker vi gør os om arbejdet med filippinske gadebørn.
På bloggen vil man også kunne læse om nogle af de stærke oplevelser, der er med arbejdet, i Filipino Street Kids.

Månedens gode historie.

Nyhedsbrev September 2015Posted by Kristoffer Lenvig Tue, October 06, 2015 11:37

Vi vil fremover lave månedens gode historie for at fremhæve de postive ting, som der også er en del af hverdagen hernede. På CSYGC har vi i starten af september fået en ny 12 årig dreng, som blev anbragt af politiet. Denne dreng snakker næsten ikke engelsk og han var meget indadvendt da han kom. Han har store ar op og ned af arme og ben, har nogle fingre hvor yderste led er groet sammen med mellemste led også har han en brækket fod som ikke er blevet sat på plads. Der er ingen tvivl om at han har haft et hårdt liv. Vi er blevet fortalt, at hans mor har kastet ham ud foran biler for at skaffe forsikringspenge, og det er derfor han har alle de skader. Vi har i starten haft svært ved få kontakt til drengen, men en dag fik vi lov til at tage ham med til frisøren for at få klippet hans lange hår af, der var fyldt med lus. Efter denne dag voksede drengen 10 hoveder og har siden udviklet sig fra dag til dag. Han har fået skabt relationer, skabt gensidig respekt med de andre drenge, søger voksenkontakt, søger kropskontakt, har positive samspil og alt i alt virker han til at være en glad dreng med mod på at lære en masse nye ting og har måske fået et nyt syn på livet? Vi har valgt denne historie, da det har rørt os alle sammen på centeret og er overrasket over den hurtige og positive udvikling. Natasja har valgt denne dreng som fokusbarn.

Hvis i har nogle spørgsmål eller bare er nysgerrige er i altid velkommen til at skrive til os.

Med venlig hilsen

Stephan, Natasja og Camillla.Indsamling til en øjenoperation!

Nyhedsbrev September 2015Posted by Kristoffer Lenvig Tue, October 06, 2015 11:31

På Pier 4 kom vi i kontakt med en moder, som har brug for hjælp. Hun har en datter på 13 år, som hedder Mary Grace. Mary Grace er udviklingshæmmet og har intet sprog. Hun har en kronisk infektion i hendes højre øje, som kun kan fjernes ved hjælp af en øjenoperation. Operationen bliver støttet af en charity fond på hospitalet, men dette er kun for indlæggelse og arbejdeskræft. Der mangler derfor penge til materialerne og undersøgelserne op til operationen. Familien mangler derfor ca. 8000 danske kr. for at få Mary Grace gennem denne operation samt medicin.

Vi har været med hendes moder og Mary Grace til de forskellige læger for at få af vide det præcise beløb og forløbet op til operationen. Vi har fortalt hendes moder, at vi vil gøre, hvad vi kan gennem en indsamling.

Denne indsamling vil komme op og køre i starten af oktober måned. . Grunden til at vi gerne vil hjælpe med denne operation, er fordi, at denne infektion i øjet kan gå videre op til hjernen, hvis det ikke bliver fjernet. Vi håber at få så meget hjælp som muligt så denne operation kan lade sig gøre. I øjeblikket hjælper familien med en ugentlig kamille the til hendes øje og vi er i gang med at lære familien tegn til tale, som en ny kommunikationsform for Mary Grace.

Igangværende projekter.

Nyhedsbrev September 2015Posted by Kristoffer Lenvig Tue, October 06, 2015 11:28

· Lusemandag på CSYGC

Vi har indkøbt en masse luseshampoo og lusekamme, da det er et projekt vi vil fortsætte med hver mandag. Det er en umulig opgave at udrydde alle lus, da børnene også får dem i skolen og andre steder, men vi vil mindske problemet ved at have denne lusemandag. Drengene har taget godt imod vores lusemandag og de hjælper også gerne til.

· Fokusbarn på CSYGC

Lederen på CSYGC vil gerne have at alle studerende får et fokusbarn, som betyder at man har ekstra fokus på et enkelt barn, hvor man skal lave nogle tiltag der hjælper den ene, det kan f.eks. være hjælp til engelsk undervisning, eller læring igennem spil med farver og tal.

· OL dag på CSYGC

Vi har i samarbejde med de studerende fra Rise Above planlagt en lørdag fyldt med aktiviteter for drengene. Vi starter om formiddagen med nogle holdaktiviteter efterfuldt af individuelle hold aktiviteter. Det bliver lavet som en pointkonkurence, hvor man igennem aktiviteterne optjener point alt efter, hvor godt den er gennemført. Vi slutter af med medaljeoverrækkelse til alle drengene samt en pokal til vinderholdet. Vi har udarbejdet de forskellige aktiviteter med henblik på at komme igennem flest mulige motoriske og kognitive kompetencer.

· Plantekasse projekt på Pier4

Vi har i samarbejde med Gavan fra All stars fået en ide om at starte et projekt med at lave plantekasser i samarbejde med familierne på Pier 4. Ideen er, at hver familie får en kasse, som de skal passe på. Diverse afgrøder og skulle gerne blive til grøntsager, som de kan sælge på markedet eller til eget forbrug. Når vi er på Pier 4 vil vi sætte os med børnene og se på udviklingen af diverse planter og lade dem være en del af processen. Vi er i gang med at finde materialer samt hvilket grøntsager der er mulige at plante. Der skal startes med et forsøg med max 4 familier, hvor vi på længere sigt håber at hver familie kan få sin egen kasse. Dette er for at se om det kan lade sig gøre pga klimaet, lokale omstændigheder og brug af plads.Tur til Bohol.

Nyhedsbrev September 2015Posted by Kristoffer Lenvig Tue, October 06, 2015 11:27

Fredag D. 18/9 har vi haft en dag på øen Bohol for at komme andre steder hen end Cebu for at lave pædagogisk arbejde samt vise FSK’s flag. Her havde vi taget forskellige spil med og vi var åbne for at finde områder med gadebørn eller et børnehjem. Vi spurgte de lokale til råds, og vi blev kørt hen til et pigebørnehjem, hvor vi blev taget godt imod. Der var ca. 10 piger, som var hjemme fra skole. Vi fik lavet forskellige aktiviteter i små grupper og vi fik spillet volleyball i fællesskab, Danmark vs. Filippinerne. De forskellige spil vi havde med gav vi som gave, da vi gik derfra. Vi har fået kontaktoplysningerne på børnehjemmet, hvor vi er meget velkommen en anden gang.De studerendes hverdag med børnene!

Nyhedsbrev September 2015Posted by Kristoffer Lenvig Tue, October 06, 2015 11:26

Vi er på CSYGC tre gange om ugen, hvor vi er der for at hjælpe, guide, vejlede og give drengene en masse gode oplevelser. Vi har købt forskellige spil ind bl.a uno, tegnematerialer, hvem er hvem, twister, vikingespil, bolde, lego og bordtennis. Disse forskellige aktiviteter kører på højtryk fra vi kommer til vi går hjem. Der er drenge på centeret hele tiden, da det ikke er alle sammen, der går i skole endnu. Der er indkøbt forskellige engelsk lærebøger samt ordbøger, som en hjælp til lekiehjælp og til generalt læring. Vi føler, at vi er kommet godt ind i kulturen og vi har fået skabt en masse gode relationer til børnene samt centerets ansatte.

Fodboldholdet på SOS childrens village kører tirsdag og torsdag fra kl. 17-19. Stephan og Camilla står for træningen og Natasja har fået opgaven som holdleder. Vi gør vores bedste for at komme op på OAD, som er en fodboldbane i bjergene, både tirsdag og torsdag, da det giver bedre resultat af træningen, som ellers udføres på SOS’ basketball bane. Der er ca. 25 drenge tilknyttet holdet, og de har alle taget godt imod os. Vores træninger varieres fra gang til gang vi benytter os dog af gentagelser. Vi har løbende skrevet ned og tjekket, hvem og hvor mange der mangler fodboldstøvler. Vi har ca. 6 drenge, som mangler støvler og der er en del som enten har for store eller slidte støvler. Vi er i gang med at forsøge at skaffe brugte fodboldstøvler herned fra Danmark, hvor vi håber det kan gøre at alle drengene får et par. I obtober måned skal vi have en træningskamp mod et andet fodboldhold på OAD, som drengene glæder sig meget til. Vi går og venter på evt. kommende tuneringer eller kampe rundt i Cebu, som vi kan deltage i. I øjeblikket er vores fokus på at vi forklarer og viser drengene, hvordan man stiller op på en bane, og hvad de forskellige positioners opgaver er for at gøre dem klar til kommende turneringer.

På Pier 4, som er en gade med mange fattige familier, er vi fast ude ved hver tirsdag formiddag. Vi har fået en god kontakt til mange af familierne og gode relationer til børnene. Når vi er derude har vi altid forskellige spil eller planlagt nogle aktiviteter. Vi har haft stor succes med uno, lego og forskellige tegnematerialer, hvor vi får øvet engelsk og sociale kompetencer. Der er flere steder ved familierne, hvor vi har fået lov til at være og de sørger for, at vi har, hvad vi skal bruge. FSK’s mål er at få et drop in center så tæt på Pier 4 som muligt, som før nævnt allerede har en del af huslejen betalt det næste år. Vi har kontakt med en ejendomsmægler og flere forældre for at finde et hus til os.Charity event på All Stars Sportsbar

Nyhedsbrev September 2015Posted by Kristoffer Lenvig Tue, October 06, 2015 11:25

Vi har været så heldige at få lov til at holde et charity event på en sportsbar i Cebu d.1/8 i samarbejde med ejeren, Gavan. Vi havde en aften fyldt med diverse aktiviteter og aktioner, hvor alt overskudet gik til FSK. Vi havde ca. 60 gæster inde, som hjalp på hver sin måde, og dette gav et sponsoreret beløb på næsten 4000 danske kr. Vi har derudover fået en sponsor, som vil hjælpe os økonomisk med 5000 pesos, som svarer til ca. 700 danske kroner, som skal gå til noget af huslejen til vores kommende drop in center på Pier 4. Formålet ved dette event var, at vi kunne starte vores praktik op med mulighed for hjælp til de daglige pædagogiske aktiviteter, udflugter, diverse projekter samt hvor økonomisk hjælp er nødvendigt. Dette event vil vi udføre to gange om året i samarbejde med Gavan for at hjælpe FSK økonomisk. Vi er taknemmelige for at få denne hjælp og støtte fra All stars sports bar og Red chair tattoo. Vi sender en særlig tak til Gavan og alle de andre, som hjalp til at gøre dette event muligt.